loading...
ایرانگردی و ایرانشناسی طبیعت گردی، مطالب خواندنی و ...... برگزار کننده تورهای ملی دوچرخه سواران، کوهنوردان و میهن پرستان اقوام ایرانی
آخرین ارسال های انجمن
GreenCyclist بازدید : 484 نظرات (0)
اگر در يکي از سفرهاي طبيعت گردي تان با کمبود غذا مواجه شديد، چه کار مي کنيد؟ گرسنه مي مانيد؟ يا اگر بعد از يک تور ماهيگيري هوس کرديد شکار روزتان را در جا بخوريد، دنبال سيخ و تابه و اجاق گاز مي گرديد؟ مي گويند طبيعت نيازهاي مهمانانش را به طور تمام و کمال برآورده مي کند. حالا که اين طور است، با يک سيستم آشپزخانه کاملا گلي چطوريد؟!

آشپزي در برهوت

اگر در طبيعت مانديد و براي پخت غذاي مورد نظرتان نياز به قابلمه داشتيد، کافيست با دستان مرطوب مقداري گل نرم را  روي صفحه اي صاف پهن کنيد و غذا را درون آن قرار دهيد. حالا لبه هاي صفحه گلي را بر روي غذا برگردانيد. اين بسته را روي خاکستر داغ قرار دهيد تا پخته شود. شما مجبور نيستيد پولک ها، پوست و پرهاي حيوانات را بکنيد. فقط کافيست با چاقوي توريستي تان امعا و احشاء آنها را بيرون بياوريد. پولکها، پرها و يا پوست حيوانات به گل سفت شده مي چسبند و وقتي غذا پخته شد به راحتي از آن جدا مي شوند. زمان پخت بين نيم تا يک ساعت است. اگر کم طاقت تر از اين هستيد که يک ساعت براي غذايتان صبر کنيد، مي توانيد قالب گلي را با خاکستر بپوشانيد تا غذا زودتر آماده شود.

شما مجبور نيستيد پولک ها، پوست و پرهاي حيوانات را بکنيد. فقط کافيست با چاقوي توريستي تان امعا و احشاء آنها را بيرون بياوريد. پولکها، پرها و يا پوست حيوانات به گل سفت شده مي چسبند و به راحتي از آن جدا مي شوند

شما به همين شکل مي توانيد پخت و پز در ظرف گلي را هم تجربه کنيد. براي اين کار ابتدا چند برگ بزرگ پيدا کنيد. با آنها ماهي را بسته بندي کنيد. (بازهم لازم نيست پولکها را جدا کنيد.) لايه اي نازک از گل و يا خاک را در اطراف ماهي بسته بندي شده بچسبانيد و بگذاريد تا خشک شود. با لايه اي ضخيم تر از گل اين بسته را احاطه کنيد، آن را کنار آتش بگذاريد تا خشک شود. وقتي به اندازه کافي خشک شد آن را درون ذغال‌هاي داغ فرو ببريد و براي هر نيم کيلوگرم، 7 دقيقه به عنوان زمان پخت درنظر بگيريد. وقتي پخته شد قالب گلي را باز کنيد و پوست ماهي را جدا کنيد. از همين روش براي پرندگان هم مي توانيد استفاده کنيد. آنها را بدون کندن پرهايشان مستقيماً روي قالب قرار دهيد. بعد از پخت پرها خود به خود جدا شده و يا به قالب مي چسبند. اين فقط يکي از روشهاي متفاوت پخت و پز در قالب هاي گلي است.

غذا پختن با خاک
آشپزي در برهوت
اگر براي مدت طولاني در نقطه اي مستقر مي شويد مي توانيد در درون خاک اجاقي نسبتا دائمي بسازيد. براي اين کار با فاصله اي 2 پايي از لبه پشته خاکي، تير چوبي نوک تيزي به طول 10-7 سانتي متر را بر بالاي سوراخ فرو کنيد. اين چوب براي اجاقتان مثل دودکش عمل مي کند. درست به اندازه يک پا در زير محل فرو بردن دودکش حفره اي در درون پشته ايجاد کنيد، با ايجاد دهانه کوچکي براي آن شکلي شبيه کندوي عسل به آن بدهيد. آنقدر بکنيد تا به تير چوبي برسيد. درون حفره را با دستهاي خيس صاف کنيد. حالا تير چوبي را بيرون بياوريد. با ايجاد آتش کوچکي در درون حفره ديواره ها را سفت کنيد. براي پخت غذا، از قبل به منظور گرم کردن فضاي داخل حفره آتشي روشن کنيد. خاکسترها را از آن خارج کرده و برگ، تکه چوب و يا سنگي درون آن قرار دهيد، غذا را روي لايه گلي بگذاريد. ورودي حفره و دودکش را ببنديد. بسته به اندازه غذا، ظرف نيم ساعت يا بيشتر پخته مي شود.

تخم مرغ گِلي
تمام سطح يک تخم مرغ را با لايه اي از گل بپوشانيد، لايه اي با ضخامت يک و نيم سانت اين بستر گلي را درون ذغال هاي آتش قرار دهيد و بگذاريد 20 دقيقه بماند. سپس پوسته گلي و پوسته تخم مرغ را بشکنيد و آن را ميل کنيد.

ذرت کبابي

قسمت بالايي پوسته هاي ذرت را با يک نخ يا سيم ببنديد و آن را درون ذغالها قرار دهيد. براي اطمينان از پخته و نرم شدن دانه هاي ذرت از يک چنگال يا چوب تيز استفاده کنيد.

براي بخارپز کردن غذا هم مي توانيد بخار بسيار گرمي ايجاد کرده و با آن غذاي خود را بپزيد. در اين روش، غذا را بالاي آبي که بر روي يک آتش مناسب و خوب قرار گرفته آويزان کنيد و بعد از به جوش آمدن آب، 5 تا 15 دقيقه صبر کنيد تا غذايتان بخارپز شود.

بخارپز کردن در گودال
گودالي در ماسه ها بکنيد. چند سنگ را داغ کنيد. سنگها را به درون گودال برانيد و روي آنها را با لايه اي ضخيم از علفها و جلبکهاي تر بپوشانيد. غذا را در بستري از علف قراردهيد و روي آن را نيز با گياهان بپوشانيد. بر روي اين سطح لايه اي ماسه بريزيد. سوراخي در ماسه ايجاد کنيد و مقداري آب درون آن بريزيد. اين آب تا روي سنگهاي داغ پايين مي رود و باعث ايجاد بخار بيشتر مي شود. سوراخ ماسه اي را ببنديد که بخار خارج نشود. بگذاريد براي ساعتها بخار کند. اگر از دانه هاي خوراکي استفاده مي کنيد مي توانيد آنها را به همراه اين گوشت ميل کنيد.
ارسال نظر برای این مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B :S
کد امنیتی
رفرش
کد امنیتی
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
سایت رسمی گروه انسانهای سبز

تلگرام رسمی گروه انسانهای سبز

اینستاگرام رسمی دوچرخه سواران اقوام ایرانی

گزارشهای سفرهای دوچرخه سواران اقوام ایرانی

کدهای پیشواز ملی میهنی تلفن همراه اول و ایرانسل و دانلود آهنگ

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 247
  • کل نظرات : 31
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 227
  • آی پی امروز : 6
  • آی پی دیروز : 63
  • بازدید امروز : 160
  • باردید دیروز : 150
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 2
  • بازدید هفته : 1,056
  • بازدید ماه : 310
  • بازدید سال : 31,138
  • بازدید کلی : 2,170,414
  • هدف ما چیست ؟
    جهت مطالعه اینجا کلیک نمایید

    دوچرخه سواران و کوهنوردان اقوام ایرانی